בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
אוכל ורק אוכל 
לביבות עולמיות: מתכונים ללביבות מהעולם 
 
 בליני - לביבות צרפתיות    צילום: fotolia    
אוכל ורק אוכל |
 

השף שניר אנג סלע מכין מתכונים ללביבות לא שגרתיות: לביבות בליני צרפתיות ולביבות דלעת וערמונים, שיגוונו לכם את הטיגונים לחג

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

לביבות בליני צרפתיות

 

מצרכים:

 

1 כוס פירה תפוחי אדמה (בערך 2 תפוחי אדמה גדולים)


2 כפות קמח לבן


2 כפות שמנת חמוצה


2 ביצים מדיום


1 חלבון של ביצה מדיום


מלח


פלפל שחור גרוס טרי


שמן לטיגון


להגשה - קרם פרש, סלמון מעושן וקוויאר אם יש

 

הכנה:

  • מערבבים לתוך הפירה החם את הקמח עד שהוא נעלם בפירה.
  • מוסיפים פנימה את שאר המרכיבים ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי.
  • מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן לטיגון.
  • בעזרת כף, מניחים מהבלילה גבעות קטנות לתוך המחבת. מטגנים על אש בינונית על צד אחד, הופכים בעדינות ומטגנים את הצד השני. הבליני מוכן כשהוא חום זהוב מבחוץ ומעט רך מבפנים.

 
 

לביבות דלעת וערמונים

 

מצרכים:

 

1 כוס מחית דלעת


1 ביצה מופרדת


3-4 ערמונים טריים מפוררים


מלח


פלפל שחור גרוס טרי

 

הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • פורסים את הדלעת לחצי, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי ומניחים על נייר אפייה כך שהקליפה של הדלעת כלפי מעלה.
  • אופים כ-1/2 שעה או עד שהדלעת רכה לגמרי.
  • אחרי האפייה, בעזרת כף, מגרדים את ה״בשר״ של הדלעת לקערת נירוסטה ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  • בקערה נפרדת, מקציפים את החלבון עד קצף יציב. מוסיפים את החלמון לפירה הדלעת ומערבבים. מקפלים בעדינות פנימה את החלבון המוקצף.
  • יוצרים לביבות מהבלילה ומטגנים במחבת משומנת עד שמשחים משני הצדדים.
  • להגשה: פירה תפוחי עץ וחזרת, ריבת חמוציות או אפילו שמנת חמוצה ממותקת.

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? לחצו כאן

 

 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by